Opět se chystáme navštívit potápěčské centrum NEPTUN v Chorvatsku. Již tradičně na záčatku Května o čarodějnicích budeme otevírat potápěčskou sezónu u moře, vína a něčeho dobrého k zakousnutí. :)

Centrum se nachází na ostrově Krk, v malém městečku Šilo. Samotná základna stojí na krásném místě přímo u břehu a disponuje vlastním molem, ze kterého se vyjíždí na jednotlivé lokality některou z lodí patřící základně.

Potápění Chorvatsko  Potápění Chorvatsko

Potápět se dá i ze břehu, třeba na lokalitě Neptun Reef. Ta se nachází přímo před základnou a k vodě je to cca. 15m. Jsou zde 3 malé vraky, v 10,15 a 18 metrech. Je to i ideální místo na výcvik potápěčů.

Potápění Chorvatsko - vrak Peltastis

Specialitou místního centra je potápko k vraku lodi Peltastis. Jedná se o řeckou obchodní loď, která ztroskotala v roce 1968 přímo u Šila. K vraku to je pouze několit pár minul lodí ze základny. Peltastis je 60 metrů dlouhý, stojí na kýlu, paluby jsou kolem 18m, šroub a kormidlo v 31m.

Letos nás čeká návštěva staronového vraku, který leží ve větších hloubkách, ale nás to neodradí. :)

Ceny zůstali stejné jako minulý rok. Ponor na vrak nebo z lodě 28 eur, ponor ze břehu 18 eur (v ceně plná láhev, průvodce) a ubytování na 1 noc za 25 eur (v ceně je i registrace a taxa). Doprava vlastní, nebo dle dohody naším minibusem.

Ceny ještě potvrdíme s divecentrem.

Vice informací, přihlášení na 777 288 100 nebo info@nautico.cz